Pomeranian Boo Cinsi Köpeklerin Beden Dili Ve Davranışları
Pomeranian Boo cinsi köpeklerin, kendilerine has içgüdüleri ile hayatta çok aktif rol oynadığı görülmektedir. Oyun oynamaya pek hevesli olan Pomeranian Boo cinsi köpekler, enerji dolu, sevecen, uysal ve kendinden emin tavırları her zaman ön planda olmaktadır.
Yabancı kişilere karşı savunma içgüdüleri her zaman aktif rol oynamaktadır. Bu sayede bekçilik görevinde de aktif olarak kullanılmaktadır.
Pomeranian Boo cinsi köpekler sahiplerine köpek beden dili kullanarak bir şeyler anlatmaktadırlar. Ellerindeki hiç bir fırsatı kaçırmayıp, kendilerini iyi ifade etmektedirler.
Genel olarak köpek hareketlerinin anlamı ve beden dilleri aynı olmaktadır. Pomeranian Boo ırkı aynı zamanda, değişik sesler çıkartarak kendilerini ifade etmektedirler. Pomeranian Boo havlama sesi kendi içinde bir çok anlama gelmektedir.
Günlük en çok karşılaşılan köpek davranışları sırtüstü yatma, yerinde zıpzıp zıplama, başını yan çevirme, iç çekme, kendi etrafında dönmektedir.
Her gün kendini ifade etmek için kullandıkları beden dili ise küsme, açım, mutluyum, koru beni, uzak dur, oyna benimle olmaktadır.
Pomeranian Boo Köpekler Ne Sever?
Pomeranian Boo cinsi köpeklerin en çok sevdiği şey sahipleri ile vakit geçirmektir. Yalnız kalmayı sevmedikleri için günün belli zamanlarında kendilerine has ifadeler ile sahiplerine işaret göndermektedirler.
Pomeranian Boo cinsi dahil olmak üzere tüm köpeklerin beden dili ve davranışları aşağıda belirtilmektedir.
-Herhangi bir şey için üzüntü duyulduğu taktirde yüz ifadeleri durgun olmaktadır. Düşük kaşlar ve kocaman açılmış gözler bu duruşun en belirgin sebebi olmaktadır. Son yapılan çalışmalar ile dikkat çekmek ve bir rahatsızlığı dile getirmek için yaptığı fark edilmektedir. Sık sık bu yüz ifadesi ile dolaşan köpeklerin, psikolojik bir sorunun olduğunu ifade edilmektedir.
-Gün içeresinde tırmalama hareketi çok karşılaşılan durumlardan biri olmaktadır. Derilerini hızlı ve sert bir şekilde kazıyarak rahatlatmaktadırlar. Tırmalamanın getirdiği diğer bir sebeb ise parazit ve bitlerdir. Zaman içerisinde tedavisi yapılmaz ise, derileri tahriş olup sertleşme eylemi göstermektedir. Kimi zaman karınlarının alt kısmı kaşındığında refleks olarak tırmalanma hareketi yapmaktadırlar.
-Sırt üstü yatıp dönme hareketi ile kaslarını gevşettirmektedirler. Kimi zaman bu harekete gerinme de eşlik etmektedir. Bu hareket uykuya hazır olduğunu göstermektedir. Biraz ilgi ile kısa sürede uykuya dalmaktadırlar. Sahipleri kızgın olduğu zamanda onları sakinleştirmek içinde bu hareketi yapmaktadırlar. İçgüdülerinde var olan bu hareket onları sevimli göstermektedir.
-İç çekme hareketi gün içerisinde sık karşılaşılan durum olmaktadır. Bu hareket üzgün olduklarında yada çok sert davranıldığında ortaya çıkmaktadır. Çok kırgın olduklarını ve ilgi beklediklerini ifade etmektedirler. Bu hareketi iki duygu arası geçiş olarak kullanmaktadırlar. Yani çok mutlu oldukları zamanda bir nedenden ötürü mutlulukları yarım kaldıysa iç çekme hareketi yapmaktadırlar.
-Kendilerini rahatlatmak ve duygularını kontrol etmek için bir şeyleri çiğneme isteği doğmaktadır. Sahiplerinin yeni aldığı şeyleri çiğnemek çoğu zaman olası bir olarak gözükmektedir. Yavru iken dişlerini kaşımak içinde nesneleri çiğnemektedirler. Diş çıkarma dönemi ağrıya neden olduğu için nesne çiğneme ile beraber hafif iniltiler de görülmektedir. Aynı zamanda çene kaslarını güçlendirmek için de çiğneme hareketi yapmaktadırlar. Bir başka anlamda koltuk, terlik, tahta masaların kenar ve uç kısımlarını kemirerek aktivite zamanının geldiğini ifade etmektedirler.
-Yerinde zıp zıp zıplayarak çok mutlu olduklarını ifade edmektedirler. Ayrıca bu hareketi sahiplerini selamlamak için kullanmaktadırlar. Dışarıdan yeni gelen sahiplerinin kucaklarına doğru zıplayarak mutlu bir selamlaşma yapmaktadırlar.
-Başını yan çevirme hareketi genel olarak onlar için tehlikeli bir durum olarak görülmektedir. Kulakları ile ilgili bir sağlık sorunu olduğu zaman bu hareketi yapmaktadırlar. Gün içerisinde çok sık tekrar eder ve iniltiler de eşlik ederse en yakın bir veterinere götürmek yararlı olmaktadır. Baş çevirme hareketi ile gelen sağlık sorunlar genel olarak kulak içi enfeksiyonu ve tahrişi, nadir olarak inme ve tümör olarak belirtilmektedir.
Pomeranian’ların Kuyruk Hareketi Ve Anlamları
Pomeranian Boo cinsi köpekler tıpkı diğer köpekler gibi mutlu olduklarını ve arkadaş canlısı olduklarını göstermek için kuyruklarını yukarıya kaldırıp sallamaktadırlar. Yeni tanıştığı kişilerden zarar gelmediğini gördüklerinde, karşı tepki olarak uyumlu olduklarını belirtmek için bunu yapmaktadırlar.
Bunun gibi bir çok hareketi gün içerisinde kullanmaktadırlar.
Kendi etraflarında dönmek kimi zaman oyun içinde yaptıkları hareket olmaktadır. Bazı gösteri köpeklerinin komut olarak yaptığı hareket olarak bilinmektedir. Normal bir durum olarak bilinen dönme hareketleri, kimi zaman şımardıklarında ortaya çıkan bir hareket olmaktadır. Dikkat çekmek için kullandıkları bilinmektedir. Kendi etrafında dönme hareketi kimi zaman işlev bozukluğu sebebiyle ortaya çıkmaktadır. Alzheimer, demans ve yaşlı köpek vestibular sendromu başlangıcını gösteren önemli bir bulgu olarak görülmektedir.
İnceden ağlama görüldüğü zaman mutlaka mantıklı bir sebeb olmaktadır. Çoğunluk olarak bir hastalığın varlığını işaret etmektedir. İnce tiz bir ses ve beraberinde sürekli olarak normal dışı davranışlar sergilenirse, veteriner hekime götürmek daha doğru hareket olmaktadır.
Duygularını ifade etmek için bu hareketi kullanmaktadırlar. Heyecan, korku, panik, sabırsızca davranma, dikkat çekme, uzun süre yalnız kalma gibi durumlarda ortaya çıkmaktadır. Kronik şekilde sürekli devam eden durum olursa psikolojik açıdan destek almak gerekmektedir.
Kulak hareketleri bir çok anlama gelmektedir. Odaklanma, sevdiği şeylerin çabucak eline ulaşması, sevilme ihtiyacı, bir kavramı anlama gibi durumlarda ortaya çıkarmaktadır. Sahiplerine “seni dinliyorum” diyebilmek için kullanmaktadırlar. Kimi zaman saldırgan davranış öncesi tehdit etmede kullandıkları görülmektedir.
Havlama nedenleri herhangi bir durum sebebiyle olabilmektedir. Çoğu kez rahatsız edici durumlarda kendilerini ifade etmek için kullanmaktadırlar. Karınların aç olduğu zaman uzun ve kesik kesik havlamalar sahiplerine bir uyarı şeklinde olmaktadır. En temel iletişim aracı olan havlama, farklı tonlamalar ve mırıltılarla bir çok anlama gelmektedir. Mimikleri ve diğer hareketleri ile kendilerini kolayca ifade etmektedirler.
Silkelenme hareketi çoğu zaman tüylerini kurutmak için yapmaktadırlar. Kuru tüyler onlar için her zaman daha iyi olmaktadır. Tek bir silkelenme hareketi ile tüylerine büyük ölçüde kurutma yapmaktadırlar. Yeni birisi ile tanıştıkları zamanda bu hareketi yapmaktadırlar. Aynı zamanda stres olduklarında da bu hareketi çokça yaptığı görülmüştür. Özellikle veteriner kontrolünde aşılanma sonrası yapmaktadırlar. Nadir olarak görülse de tüylerindeki tozları atmak için silkelenme yapmaktadırlar.
Pomeranian Boo’lar Neden Yüzünü Ovuşturur?
Yüz ovuşturmak, her köpekte görülen doğal bir hareket olarak kabul edilmektedir. Kimi zaman gözlerindeki sorunları dile getirmek, kimi zaman utandıklarını ifade etmek için kullanmaktadırlar. Gözlerinde gözyaşı lekeleri olduğu zaman temizlemek amacı ile yapıldığı görülmektedir. Bazı durumlarda şımarma ifadesi olarak kullanabilmektedir.
Pomeranian Boo cinsi köpekler dahil olmak üzere, tüm köpeklerin kendilerini ifade etmek için kullandıkları sayısız yol belirtilmektedir.
-Pati vermenin yanında ince uluma eşlik ederse sebebinin açlık olduğu bilinmektedir. Pati verme aynı zamanda komut eşliğinde yapılmaktadır. Bazı zamanlarda istedikleri şeyin yanına gidip patileri ile oraya işaretleme yapmaktadırlar. Bu ifade ile çok kez istediklerine kavuşmuşlardır.
-Küsme halinde mutsuz ve içlerine kapanık davranmaktadırlar. Yere yatıp ve başlarını uzatıp kocaman gözlerini ile sahiplerine uyarı vermektedirler. Bu “küstüm ilgi bekliyorum” ifadesinin vücut bulmuş halini göstermektedir. Bir kaç küçük okşanma ile küslükleri son bulmaktadır. Bu küsme hareketi uzun süre devam eder ise mutlaka veteriner hekime götürülmelidir.
-Köpeklerin acıkma ifadeleri çok belirgin olmakla birlikte, kulaklarını düşürmek ve gözlerini iyice açmak ağlama ifadesini belirtmektedir. Ayrıca ince tonda çıkan belirgin ağlamalar aç olduğunu ifade etmektedir. Yemek masalarının yani başlarında durmaları kendilerinin de beslenme saatinin geldiğini anlatmaktadırlar. Ayrıca mama kaplarının kontrol edilmesi gerektiğini yine aynı ifadeler ile göstermektedir.
-“Mutluyum” ifadesi günlük en çok karşılaşılan ifadelerden biri olmaktadır. Hiç bir sağlık sorunun olmadığı, yerinde ve huzurlu yaşam sürdüğünü ifade etmek için bu tavrı takınmaktadırlar. Yarı açılmış ağız, sevimli görüntüsü ile dik baş, göğsün kabarması gibi ifadeler mutluluk duygusunu temsil etmektedir.
-“Sev beni “ köpeklerin beden dili hakkında en açık ifade ettiği istek olmaktadır. Bu hareket göz kontağı ile başlayıp hafifçe ayağa kalkarak sahibine dayanma şeklinde gerçekleşmektedir. Ayrıca yalanmak, havlamak, eğilmek gibi davranışlar sevilme ihtiyacının olduğunu ifade etmektedir. Küçük boy süs köpekleri ise sahibinin etrafında zıplayarak sevilme ihtiyacını ifade etmektedir.
-“Oyna benimle” ifadesini belirtmek için normalden daha fazla enerjik bir tavır sergilemektedir. Ayrıca oyuncaklarının yanlarına gidip zamanının geldiğini anlatmaktadır. Son derece aktif hareketler ile mutlaka bir aktivite yapılması gerektiğini belirtmektedir. Sahiplerinin karşı davranışları ile ileriye giderek evin içerisinde olumsuz tavırlar sergilemektedir. Çoğu kez amaç dikkat çekmektir.
-“Yaklaşma bana “ ifadesini genel olarak kızgın ve kırgın olduklarını dile getirmektedir. Bir süre yalnız kalmak sakin olmalarına destek olduğu için ücra yerlerde beklemektedir. Kendileri ile baş başa kalmak onlara iyi geldiği için sık sık bu ifadeyi kullanmaktadır. Bu ifade üzerlerinde iken sahiplerine karşı umursamaz tavırlar sergilemektedirler. Düşük kulaklar üzgün bir yüz ifadesi bu tavrı belirtmektedir.
-“ Koru beni “ ifadesi etrafta bir tehlike sezdiklerinde doğal olarak gelişen bir durum olmaktadır. Sahiplerine sokulmak, gizli yerlere saklanmaya çalışmak, uzun ve yüksek sesle havlamak hep bu ifadeyi temsil etmektedir. Ne kadar içgüdüleri ile kendilerini korumak mümkün olsada, sahiplerine bu tavrı göstermektedirler.
-“Uzak dur” ifadesi korktukları zaman gelişmektedir. Kesin bir ifade olan “uzak dur” kendilerini korumak için yaptıkları bilinmektedir. Saldırgan halleri ile dişlerini göstermek bu ifadesinin getirdiği sonuç olmaktadır. Alanlarını korumak istediğini belirtmektedir. Ve bu ifade gün içerisinde en sık rastlanılan durum olmaktadır.
Pomeranian Boo Tek Ayağını Kaldırması Ne Anlama Gelir?
Tek ayak havaya, sadece Pomeranian Boo cinsi köpekler için geçerli olmamak ile birlikte tüm köpeklerin gün içerisinde yaptığı hareket olarak bilinmektedir.
Sevdiklerine özellikle de sahiplerine karşı bu hareketi yapmak, onların komut beklediğini, anlık olarak hazır olduklarını ifade etmektedir.
Bu hareket ile çok aktif olduklarını eğitim, oyun, yürüyüş gibi aktivitelere hazır olduklarını belirtmektedir. Bazı durumlarda odaklanma sorunlarında uyarı için kullanmaktadır. Tek ayak havada hareketi aynı zamanda pati vermenin getirdiği bir hareket olarak bilinmektedir.
Zaman içerisinde tek ayak havada, pati verme, küsme, yerinde zıplama hafif sesli iniltiler gibi ifadelere farklı ifadeler de eşlik edebilmektedir. Bu sayede daha fazla anlaşma imkanı kazanılmaktadır.
Tüm köpeklerin beden dili uzun zaman boyunca incelenmekte, deneme yanılma yolu ile kesin kanıya varmaya çalışılmaktadır. Her köpek kendine has davranışı ile ifade yolunu kullanmaktadır. Çok zeki canlılar olduklarından kendilerini kolayca ifade edebilmekteler. Sahiplerini bu konu hakkında hiç yanılgıya düşünmemektedirler.